Více informací

Kia Stonic


Kia StonicV roce 2017 se masivně rozmohl boom crossoverů. Na základě toho se objevily např. Hyundai Kona, Seat Arona, Opel Crossland X a mimo jiné i Kia Stonic.
 
Dokonalosti a nedokonalosti vozu
Kia Stonic má již na první pohled opravdu krásný exteriér. Nejedná se o žádné zbytečnosti, žádnou extravaganci, naopak má opravdu jednoduchý a praktický design. Bohužel tak trochu obelhává tělem. I když je u tohoto vozu zvýšený podvozek, nejedná se o plnohodnotné SUV. Kia Stonic dokonce nemá ani pohon na všechny čtyři kola. Výška světel napomáhá k nastupování a vystupování do vozu, než aby splňovaly svou praktickou funkci terénní nerovnosti. A co se týká plastů, také by se dalo oplastování vytknout v jeho přílišné jednoduchosti až decentnosti.
Nechceme vám tento model auta zošklivit. Nic z těchto výše zmíněných výtek neubírá modelu Stonic na „kráse“ a líbivosti. Vždyť jeho vzorem a předchůdcem byl hatchback Kia Rio.


 
Interiér vozidla
Oba vozy, jak Kia Rio, tak Kia Stonic mají totožnou palubní desku. Tvrdší plasty jsou kvalitní, dobře spojené a slícované a navíc nevržou. Jediný rozdíl je v ceně, kdy Kia Stonic vychází levnější. Jen si představte sedmipalcový displej, přehledné ovládání jednotlivých prvků, USB připojení je součástí standardní výbavy (můžete si tak připojit chytrý telefon s navigací). V případě, že chcete zabudovat do vozu navigační systém, připravte se na poměrně nákladnou záležitost až 12 000,- Kč.
Kia Stonic není žádná dlouhá limuzína. Délka vozu činí 4140 mm, rozvor 2580 mm. I když se nejedná o žádné „obří“ auto, pohodlná sedadla dodají při cestě svůj komfort. Objem zavazadlového prostoru dosahuje 332 litrů, to bohužel také není extra velký kufr, ale pro běžné užívání postačující.
 
Ocenění
Předností vozu Kia Stonic je tichý chod, pohodlné cestování, spotřeba kolem šesti litrů benzinu na 100 km. Dráhy jednotlivých stupňů u šestistupňové manuální převodovky jsou přesné a řazení je tak opravdu pohodlné a snadné.
Dalším plusem je elektronicky řízené přibrzďování vnitřního kola v zatáčkách. Bohužel nezpevněný terénní povrch je lepší nezkoušet.
Klíčová slova
Kia Stonic, SUV, crossover

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


Elektronická dálniční známka České mýtné se platí formou e-známky prostřednictvím platebního systému... více ...
​Půjčovna dodávek – nejlepší řešení nejen pro stěhování Pro občasnou přepravu větších nákladů se vám vyplatí zapůjčit dodávku. Kupovat... více ...
Zapůjčili jste si auto na testovací jízdu a poškodili ho? Pojištění odpovědnosti vás ve štychu nenechá Už jste si někdy půjčili auto na testovací jízdu? Pokud jste v minulosti kupovali... více ...

Nejčtenější články


Repasovaný nebo nový vstřikovač? Pokud Váš vůz ztrácí výkon, motor vydává divné zvuky, kouří či má zvýšenou... více ...
​Autobaterie podle typu vozidla aneb jak vybrat autobaterii pro váš vůz Pokud jste si koupili automobil nebo o tom teprve přemýšlíte, musíte počítat... více ...
​Modely aut z celého světa Jste sběratel modelů aut? Potom jste na správném místě. Po následujících... více ...

Kontakt:

Najdete nás: