Více informací

​Autobaterie podle typu vozidla aneb jak vybrat autobaterii pro váš vůz


​Autobaterie podle typu vozidla aneb jak vybrat autobaterii pro váš vůzPokud jste si koupili automobil nebo o tom teprve přemýšlíte, musíte počítat s tím, že se za dobu funkčnosti budete muset potýkat s výměnou autobaterie. Autobaterie je jednou z nejdůležitějších částí vozidla, bez které automobil vůbec nenastartujete. Při koupi nové autobaterie je důležité vybrat správně a neriskovat.
 
Kvalitní autobaterie
Vysoce kvalitní autobaterie: https://www.nekvinda-obchod.cz/1-autobaterie/ je základ vašich čtyřkolových miláčků. Pokud pravidelně používáte vozidlo, díky alternátoru se baterie udržuje v plně nabitém stavu. Bohužel jejich životnost není nekonečná a jednou za čas je zkrátka musíte vyměnit. To, že je na čase vyměnit baterii se ukazuje zejména zhoršením startování nebo úplné vybití baterie. Jakmile auto napoprvé nenastartujete, je to známka nějaké závady či problému. Víte, kam se obrátit? Kde sehnat kvalitní a přitom cenově dostupnou autobaterii? Čtěte dál, poradíme vám.
 
Vybíjení a dobíjení autobaterie
Baterie se neustále pozvolna vybíjí, a pokud tedy nejezdíte pravidelně a dlouhé trasy, dřív nebo později budete muset sáhnout po nabíječce. Plně nabitá baterie má napětí 12,6 V a více, jakmile klesne pod 12,4 V, je vhodné baterii dobít.
Dobíjet můžete klasickou nabíječkou, přičemž se jedná o velmi jednoduchý způsob dobíjení. Baterii přitom nemusíte vůbec vyndávat z vozidla ani odpojovat kontakty. Baterii dobíjejte pod proudem desetkrát nižším, než je její kapacita. Celková doba nabíjení nesmí přesáhnout 10 hodin.
Dobít autobaterii lze automatickou nabíječkou, při které si nemusíte lámat hlavu s žádným napětím ani délkou nabíjení. Tento typ nabíječky vám sám zanalyzuje stav baterie, plně ji nabije a neumožní, aby u ní došlo k přebití. Automatické nabíječky jsou vhodné pro všechny klasické autobaterie.
Speciální autobaterie tj. gelové nebo AGM je nutné nabíjet pouze nabíječkami k tomu určenými.
Ten z vás, kdo nechce pořád nabíjet a strachovat se, zda vůbec ráno vozidlo nastartuje, doporučujeme pořídit novou vysoce kvalitní autobaterii.
 
Nová autobaterie
I když se vám zdá, že vaše auto startuje v pořádku, počkejte, až se malinko ochladí. Možná právě v tuto dobu se vám nepodaří nastartovat napoprvé. Možná bude problém právě ve staré autobaterii, která má svou životnost dávno za sebou. Dobíjet baterii každý den nikoho nebaví a chcete přece, aby vám auto sloužilo za jakýchkoliv podmínek. Na nic nečekejte, je na čase koupit novou autobaterii.  
Existují různé typy autobaterií s rozdílnou kapacitou a velikostí. Do každého auta se hodí jiná a správný výběr je tedy krokem číslo jedna. Výběr autobaterie podle typu auta závisí na tom, co je uvedeno v příručce k vašemu autu, tedy co doporučuje výrobce. Výhodné ceny za autobaterie najdete hlavně v internetových obchodech. Při nákupu online máte navíc i tu výhodu, že si v klidu pročtete, jaký typ je pro vaše auto ten nejlepší, seznámíte se s referencemi. Další výhodou nákupu autobaterie na e-shopu je doručení zdarma.
 

Baterie 12V 85Ah 800A PREMUIM SZNAJDER

Spolehlivá autobaterie
I když v supermarketech najdete autobaterie za velmi nízkou cenu, nemusí se jednat zrovna o spolehlivé a kvalitní typy. Chcete přece kvalitní a spolehlivou autobaterii, která vám vydrží několik let. Výkonná baterie je potřeba pro městský provoz, kde akumulátory „trpí“ při častém ježdění na krátké vzdálenosti.
Podrobnosti ohledně vlastností akumulátoru uvádí každý výrobce v manuálu vozidla. Jestliže manuál nemáte k dispozici, stačí vyhledat správný typ podle hodnoty na obalu staré baterie. Typ baterie je ovlivněn značkou auta, ročníkem vozidla, obsahem a druhem motoru a elektronickou výbavou auta. 
Autobaterie: https://www.nekvinda-obchod.cz/1-autobaterie/ se dají rozčlenit do třech základních kategorií – pro náročná vozidla, univerzální baterie a pro luxusní vozidla. 
Klíčová slova
autobaterie, baterie, akumulátor, vozidlo, baterka

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


Elektronická dálniční známka České mýtné se platí formou e-známky prostřednictvím platebního systému... více ...
​Půjčovna dodávek – nejlepší řešení nejen pro stěhování Pro občasnou přepravu větších nákladů se vám vyplatí zapůjčit dodávku. Kupovat... více ...
Zapůjčili jste si auto na testovací jízdu a poškodili ho? Pojištění odpovědnosti vás ve štychu nenechá Už jste si někdy půjčili auto na testovací jízdu? Pokud jste v minulosti kupovali... více ...

Nejčtenější články


Repasovaný nebo nový vstřikovač? Pokud Váš vůz ztrácí výkon, motor vydává divné zvuky, kouří či má zvýšenou... více ...
​Autobaterie podle typu vozidla aneb jak vybrat autobaterii pro váš vůz Pokud jste si koupili automobil nebo o tom teprve přemýšlíte, musíte počítat... více ...
​Modely aut z celého světa Jste sběratel modelů aut? Potom jste na správném místě. Po následujících... více ...

Nejhledanější


š

Kontakt:

Najdete nás: