Více informací

​Zahradní pergoly, příjemné místo pro relaxaci


​Zahradní pergoly, příjemné místo pro relaxaciToužíte po příjemném, relaxačním a pohodlném pobytu na zahradě? Moderní pergola vám umožní venkovní posezení, i když není zrovna to nejlepší počasí. Déšť, mrholení ani příliš slunečních paprsků vám posezení na zahradě už nedokáže znepříjemnit. Jen si představte, že i v pochmurném počasí můžete grilovat s rodinou a přáteli. V následujícím článku vám poradíme, jak si udělat příjemné a současně praktické zákoutí.
 


Výběr materiálu
Existuje opravdu velké možností druhů pergol. Zejména co se materiálu týká. Chcete-li si pergolu postavit i u vás na zahradě, v první řadě se zamyslete nad tím, jaký by vám měla splnit účel. Má vám sloužit jako trvale krytý přístřešek, dekorativní prvek zahrady, střídavě kryté posezení na terase nebo máte úplně jinou představu?
V dalším kroku se zamyslete na tím, na jakém místě bude pergola stát. Bude-li postavena na volném prostoru v zahradě, měla by ladit především s okolní vegetací. Pokud bude součástí rodinného domu, tj. přilepená přímo na budově, měla by působit jako jeho přirozená součást. Pergola by měla vždy ladit s vaším domem a celkovým designem zahrady. V poslední době je moderní hliníková pergola, u domů u lesa, chalup či srubů nejlépe vynikne voňavá dřevěná pergola.
 
Dřevěné pergoly
Pokud jste už na vaší zahradě stavěli něco z masivu, možná už víte, že smrkové dřevo patří do levnější kategorie, ovšem i do té méně odolné. Mnohem lepší varianta je borovice, dub a buk, jejichž dřevo jen tak něco nezničí. Dřevo je ošetřeno tlakovou impregnací, čímže je zajištěna delší životnost. V poslední době bývá oblíbený i exotický kanadský cedr, který je bohužel dražší.
A co velikost pergoly? Přemýšleli jste nad tím? Někdo říká, že by měla být spíše útulná, ne příliš velká, neboť pak může ztrácet atmosféru poklidného koutku. Samozřejmě že záleží na vás. Moderní vzhled dřevěné pergoly navíc vylepší vhodné zastřešení terasy.
 


Postavím si sám nebo zavolám profesionála?
Ti více zruční mi dají za pravdu, že se v první řadě pokusí vyrobit pergolu vlastníma rukama. Pokud na to nemáte čas a ani „buňky“, doporučuji oslovit profesionální firmu, která se zabývá výrobou a montáží pergol. I když je tato varianta o něco dražší, stojí vás méně nervů a hodin práce.
Nezapomeňte si vaši zahradu vyšperkovat i jinými detaily. Např. květinami, dřevěnými truhlíky, venkovním nábytkem apod. Mimo to i dřevěný plot celý design zahrady a domu celkově podtrhne.

Klasické pergoly, zahradní altány, přístřešky, garážová stání – vám přináší Pergola Dřevěná s.r.o. Všechny naše výrobky jsou vytvořeny dle přání a požadavků zákazníka. Výsledný kus je vždy řešením na míru s ohledem na technologické možnosti. Součástí naší nabídky je i možnost vlastní montáže, kdy Vám dodáme kompletní spojovací materiál a detailní návod, takže sestavení pergoly, altánu či přístřešku zvládnete i Vy.
 

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


Elektronická dálniční známka České mýtné se platí formou e-známky prostřednictvím platebního systému... více ...
​Půjčovna dodávek – nejlepší řešení nejen pro stěhování Pro občasnou přepravu větších nákladů se vám vyplatí zapůjčit dodávku. Kupovat... více ...
Zapůjčili jste si auto na testovací jízdu a poškodili ho? Pojištění odpovědnosti vás ve štychu nenechá Už jste si někdy půjčili auto na testovací jízdu? Pokud jste v minulosti kupovali... více ...

Nejčtenější články


Repasovaný nebo nový vstřikovač? Pokud Váš vůz ztrácí výkon, motor vydává divné zvuky, kouří či má zvýšenou... více ...
​Autobaterie podle typu vozidla aneb jak vybrat autobaterii pro váš vůz Pokud jste si koupili automobil nebo o tom teprve přemýšlíte, musíte počítat... více ...
​Modely aut z celého světa Jste sběratel modelů aut? Potom jste na správném místě. Po následujících... více ...

Kontakt:

Najdete nás: