Více informací

Výlet na Moravu


Výlet na MoravuKonec léta doslova vybízí ještě k úplně poslednímu výletu. Chcete nějaký typ na krásnou dovolenou na Moravě? Zkuste Pálavu. Vždyť už svou historií se jedná o nejdéle osídlené místo v Čechách. Právě odtud pochází nález keramické sošky Věstonické Venuše a také odkryvy pravěkých tábořišť lovců mamutů. Mimo bohatou historii je Pálava známá také vínem. Nechte se inspirovat!
 
Jižní Morava
Oblast Pálavy patří k místům, které lidi přitahovala odnepaměti. Jejímu kouzlu neodoláte ani vy. Můžete se na výletě vydat do historie a obdivovat památky městské památkové rezervace, zříceniny hradů apod. Jestliže se podíváte do pálavské krajiny na jaře, vryjí se vám do paměti vzácné příklady stepí, které neuvěřitelně krásně kvetou kosatci a hlaváčky. Najdete tu také kus nefalšovaného lužního lesa.
Jestliže patříte mezi milovníky moravského vína a zajímá vás vinařství, pálavské vinice a sklepní oblasti, doporučuji vám, vydat se po naučné vinařské stezce. Jedna z nich začíná na mikulovském zámku. Pálava svou vinařskou tradicí doslova žije a nejlépe to uvidíte v době sklizně, tedy vinobraní.

Co stojí za to?
Při návštěve Moravy doporučuji navštívit a prohlédnout si: Dunajovické kopce, Křivé jezero, Galerie Miulovské Rudolfinum, Kostel sv. Cecílie a kostel sv. Jana Křtitele, kostel sv. Mikuláše, Pevnost Mikulov, Rozhlednu U Křížku, muzeum čs. Opevnění U Starého Lomu.
Obec Pavlov leží na úpatí Děvína. Na území Pavlova osídleno už v pravěku lovci mamutů. 24. května 1995 byla obec Pavlov prohlášena za památkovou rezervaci. Památkově chráněným objektem však není pouze zřícenina hradu Děvičky, ale i dvakrát přestavěný kostel sv. Barbory, jenž je patronkou mnoha řemesel.


 
Ubytování
Řešíte-li otázku vícedenní dovolené, levné ubytování Pavlov vám poskytuje Pension Florián, který se nachází ve vinařské obci Pavlov, přímo pod zříceninami hradu Děvičky. Celková kapacita 21 lůžek i s přistýlkami je rozložena v 5 pokojích a jednom apartmánu. Pension lze využít nejen pro rodinné ubytování, ale také např. pro firemní akci.
Na Pension Pavlov si můžete udělat rezervaci předem, ať máte 100% jistotu kvalitního ubytování. Vzít s sebou můžete i vaše čtyřnohé miláčky, i na ty je penzion připraven.

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


Elektronická dálniční známka České mýtné se platí formou e-známky prostřednictvím platebního systému... více ...
​Půjčovna dodávek – nejlepší řešení nejen pro stěhování Pro občasnou přepravu větších nákladů se vám vyplatí zapůjčit dodávku. Kupovat... více ...
Zapůjčili jste si auto na testovací jízdu a poškodili ho? Pojištění odpovědnosti vás ve štychu nenechá Už jste si někdy půjčili auto na testovací jízdu? Pokud jste v minulosti kupovali... více ...

Nejčtenější články


Repasovaný nebo nový vstřikovač? Pokud Váš vůz ztrácí výkon, motor vydává divné zvuky, kouří či má zvýšenou... více ...
​Autobaterie podle typu vozidla aneb jak vybrat autobaterii pro váš vůz Pokud jste si koupili automobil nebo o tom teprve přemýšlíte, musíte počítat... více ...
​Modely aut z celého světa Jste sběratel modelů aut? Potom jste na správném místě. Po následujících... více ...

Kontakt:

Najdete nás: