Více informací

5 tipů jak vybrat dobrý pneuservis


5 tipů jak vybrat dobrý pneuservisAuta-nejrozšířenější dopravní prostředek po celém světě. Zima pomalu končí a jaro máme za dveřmi, což znamená že “přezouvací” sezona je tu coby dup. Některé servisy jsou kvalitnější, jiné méně, prověřte vše ať jste spokojení a nemusíte později řešit různé nepříjemné situace. Tak se pojďme podívat na pět bodů, které Vám pomohou si zvolit ten, který Vám bude vyhovovat nejvíce.

1) Otevřeno neustále, odpoví na vše...
Ano dobrý pneuservis poradí se vším, například by Vám měli být schopní říci, jaký typ pneumatik budete potřebovat, jaký rozměr, jaká bude cena a podobné informace. A proč otevřeno celý rok? Co když budete potřebovat reklamovat pneumatiku třeba dva měsíce po otevírací sezoně? Je potřeba myslet na vše.

2) Rychlost a kvalita samozřejmostí
Samotné přezutí netrvá dlouho, a jestliže budete potřebovat nějaké atypické rozměry, měli by si s tím poměrně rychle poradit. Pod slovem rychle máme namysli asi dva až tři dny. A kvalita vykonaná práce je další samozřejmost, například zkontrolujte třeba jestli pracovníci servisu vyměnily ventilky, protože ty se při přezouvání musí dávat pokaždé nové. Pokud by se nevyměnili, dost možná budete muset každou chvíli kola dofukovat.



3) Jsou vybavení a zkušení
Faktem je, že pokud má servis alespoň dva zvedáky, může nás to ujistit, že práci nedělají jen tak, ale je to důkaz, že firma opravdu funguje. Zaměstnanci by měli být schopní Vám vše vysvětlit a poradit si i s neúplně běžnými případy. Třeba si zvládnou poradit se senzory TPMS. Jestliže má automobil funkci přímého měření tlaku v pneumatikách, je nutné je zkalibrovat, tak aby bylo vše v pořádku a systém ukazoval v autě správný tlak. K tomu musí být speciální diagnostický přístroj.

4) Recenze a webové stránky
Na vyjádření cizích lidí se ne vždy můžeme spolehnout, ale pokud objevíme na internetu desetkrát špatnou odezvu na proběhlé služby asi nebude pravda, že to dělají kvalitně. S tím souvisí webové stránky. Dobrá firma má i svůj web, a právě tam byste měli naleznout i recenze. Seriózní a kvalitní pracoviště nemusí mít strach, že někdo vyjádří svou špatnou zkušenost.

5) Uskladnění
Pneuservisy si běžně ukládají již použité pneumatiky, jak letní či zimní. Pokud nemáte možnost si pneumatiky schovat doma například ve sklepě, nebo v garáži, tak by Vám právě s tímto měl servis pomoci. A to právě tak, že Vám pneu přes sezónu uskladní.
Hodně štěstí při výběru! Ať se Vám jezdí, co nejlépe!!
 

Diskuse


Vložit komentář do diskuse

Jméno:
Zpráva:
Do diskuse prozatím nikdo nevložil žádný komentář.

Mohlo by vás zajímat


Elektronická dálniční známka České mýtné se platí formou e-známky prostřednictvím platebního systému... více ...
​Půjčovna dodávek – nejlepší řešení nejen pro stěhování Pro občasnou přepravu větších nákladů se vám vyplatí zapůjčit dodávku. Kupovat... více ...
Zapůjčili jste si auto na testovací jízdu a poškodili ho? Pojištění odpovědnosti vás ve štychu nenechá Už jste si někdy půjčili auto na testovací jízdu? Pokud jste v minulosti kupovali... více ...

Nejčtenější články


Repasovaný nebo nový vstřikovač? Pokud Váš vůz ztrácí výkon, motor vydává divné zvuky, kouří či má zvýšenou... více ...
​Autobaterie podle typu vozidla aneb jak vybrat autobaterii pro váš vůz Pokud jste si koupili automobil nebo o tom teprve přemýšlíte, musíte počítat... více ...
​Modely aut z celého světa Jste sběratel modelů aut? Potom jste na správném místě. Po následujících... více ...

Kontakt:

Najdete nás: